2015 Yaz Ayakkabı Modası

Yılda iki kez düzenlenen ve dünyanın en büyük ayakkabı fuarı olarak kabul edilen Micam Fuarı, 31 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde düzenlendi. 2015 yaz sezonuna ait ayakkabı, sandalet ve terliklerin sergilendiği Micam Fuarı’ndan edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak isterim.

micam

Genel olarak İtalyan firmalarında bir sıkıntı hissettim. Fiyatları çok yüksek buldum. Deri ayakkabılarda fiyatlar 50 Euro’dan başlıyor. Bu fiyat perakende değil, toptan fiyat hem de. Çoğu stantlarını ufaltmış. Belli ki İtalyan ayakkabı sektöründe ters giden bir şeyler var.

 

turkish_shoe

Ya Türk firmaları? Maşallah Türk firmaları bu sene itibariyle katılımcı firma olarak en fazla markayla katılım sağlayarak fuarın adeta yıldızı oldular. Fiyat olarak nerdeyse yarı yarıya fark ederken, işçilik, kalite ve çizgi olarak ayakkabı sektörü olarak dünyada lider konumda olduğunu adeta dünyaya haykırdı. Son 10 yıldır hem yazlık yem de kışlık yılda iki kez katıldığım bu fuarda bu sene gerçekten her şey çok farklıydı. Artık Türkiye liderdir. Ayakkabıda trendi belirleyen bir konumdadır. Bunu göğsüm kabararak söylüyorum.

turkish_shoes

Peki bu başarı sadece firmaların gayretiyle mi oldu? Tabii ki başarının en büyük pay sahibi onlar ancak DTG (Deri Tanıtım Grubu) verdiği reklamlarla, çok başarılı bir reklam kampanyası yürüttü. Her sene ya Kız Kulesi, ya da Boğaz Köprüsü’nü görmekten bıkmışken bu sene devrim yaparak Lokum ve Türk Kahvesi konseptiyle karşımıza çıktı.

italian_shoe

Türkiye’nin dünyada meşhur olan iki ürününü ayakkabıyla bağlantı kurulması fikri bence dahice tasarlanmış bir projedir.

Peki 2015 yaz sezonunda ne mi göreceğiz vitrinlerde, onu da bir dahaki yazımda anlatayım 🙂

 

Leave a Reply